Równania trygonometryczne
Jackdaniesl: cos(x)2 −3sinx +3/4=0
11 maj 18:43
52: na pewno jest zapisane w takiej postaci ?
11 maj 19:23
piotr: −4sin2(x)−12 sin(x)+7=0
t=sin(x) |t|≤1
t=1/2 ∨ t=−7/2<1
11 maj 19:48
Ajtek:
piotr cos(x)
2≠cos
2x
11 maj 19:56
11 maj 20:04
Jackdaniesl: Sorry za pośpiech i zły zapis
11 maj 20:05
piotr: to powinno być zapisane cos(x2)
11 maj 20:06
Jackdaniesl: Zagiął mnie ten przykład
11 maj 20:06
piotr: jednak miałem rację
11 maj 20:06
Krzysiek: cos2x= 1−sin2x
11 maj 20:07
Ajtek:
Jackdaniels, jedynka trygonometryczna i jedziesz.
11 maj 20:07