matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geo.
:):
Czy można tak to rozwiązać? 2025=25*(−3)
n−1
(−3)
n−1
=81 (−3)
n−1
=3
4
−3
n
/(−3)
1
=3
4
−3
n
=3
4
*(−3)
1
−3
n
=(−3)
5
n=5
11 maj 17:15
Mila:
(−3)
n−1
=(−3)
4
n−1= 4 n=5
11 maj 17:29