matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozloz wielomian na czynniki mozliwie najnizszego stopnia
Pati:
A) w(x)=X
4
+6x
3
−7x
2
B) w(x)=−1/2x
3
+X
3
−3/2 x
11 maj 14:13
Janek191:
a) W(x) = x
2
*( x
2
+ 6 x − 7) = x
2
*( x + 7)*(x − 1)
11 maj 14:29
Janek191:
B) Pewnie źle przepisane ?
11 maj 14:29