f
mat: są tu jacyś samobójcy, którzy piszą maturę z fizyki na rozszerzeniu?
11 maj 13:44
Gaunt: jeszcze we wrześniu tak bym siebie nazwała

ale po paru miesiącach nauki stwierdzam, że fizyka nie jest taka zła
11 maj 13:45
mat: ooo, siema! z czego korzystasz do nauki? Piszesz starą czy nową podstawę programową?
11 maj 13:46
Gaunt: Nową. Przerobiłam cały zbiór udostępniony na CKE i teraz kończę zbiór zadań maturalnych z
wydawnictwa Omega
11 maj 13:48
mat: fajny ten zbiór omegi? Ja trochę ten zbiorek cke i medyka
11 maj 13:49
Gaunt: Dobry do ogólnej powtórki z typowymi zadaniami maturalnymi, bo ten zbiór to tak naprawdę
zadania zebrane z poprzednich matur, poukładane działami
11 maj 13:50
mat: oho, brzmi ciekawie, zdążę przerobić przed maturą?
11 maj 13:52
mat: ortyl alfred to autor?
11 maj 13:52
Gaunt: Tak, raczej nie zdążysz

To troche ponad 700 zadań
11 maj 13:54
Gaunt: Jak nie masz co robić teraz to najlepiej brać się za arkusze
11 maj 13:54
mat: arkusze przerobiłem, w zasadzie nie wiem co może być na tej maturze. Jakieś takie typowe
zadania już były. Co obstawiasz? Mi się wydaje, że nigdy nie było zadania z ruchu obrotowego,
w sensie ruchomego krązka i dwóch obciążników
11 maj 13:56
Gaunt: Ja się własnie liczę że tego NIE będzie! Z bryłą mam zawsze problem, reszta jest ok. Ciężko coś
typować
11 maj 13:59
mat: ja właśnie lubię bryły, gorzej z optyka
11 maj 14:01
11 maj 14:01
mat: świetne, dzięki! i powodzenia w poniedziałek, THIS IS WAAAAAAAAR
11 maj 14:04
11 maj 16:32
Smule: Możliwe, że będą bloczki ruchome. To dość ważne zagadnienie i jeszcze go nie było na "nowej" na
maturze.
11 maj 16:33
Smule: i pewnie jakieś bardziej skomplikowane zadanie z indukcji/magnetyzmu − tego też długo nie było.
Ma ktoś maturę z czerwca 2015?
11 maj 16:34
mat: filoma ma prościutkie te zadanka
11 maj 18:29
Jack: ja tylko filome...moglby ktos podeslac zbior z CKE?
11 maj 19:41
11 maj 20:39
Krystian : Najlepsze zbiory do matury to chyba medyk
11 maj 22:06
Metis: Samobójcy to może będą
11 maj 22:07
Krystian : Co masz na myśli Metis?
11 maj 22:08
Qulka:
11 maj 22:09
Qulka: ten zbiór z CKE ma masę błędów więc się nie stresujcie
11 maj 22:10
Krystian : A Ty Qulka jaki zbiór polecasz?
11 maj 22:13
Qulka: żeby się nauczyć fizyki.. starego mendla

żeby zdać maturę .. powinien wystarczyć
pseudomendel z nowej ery
11 maj 22:15
Krystian : A żeby zdać maturę w granicach 80−90% trzeba być geniuszem?
11 maj 22:18
Qulka: nie.. trzeba umieć czytać , nie doszukiwać się haczyków , kojarzyć zjawiska i wiedzieć co jest
przyczyną a co skutkiem
11 maj 22:21
Krystian : I Mendel wystarczy aby tyle osiągnąć?

za rok zdaję maturę i tak dziwnie szybko zlecialy te
dwa lata i chciałbym już zacząć się "przygotowywać" do maturki
11 maj 22:24
Qulka: wystarczy
11 maj 22:27
Krystian : A mogłabyś podać tytuł tego zbioru lub ew link jakiś?

dużo teraz jest takich zbiorów i nie
wiem o który chodzi
11 maj 22:30
11 maj 22:52
Krystian : Bardzo dziękuję
11 maj 22:55
Pomocyyy: Ma ktoś może arkusz z czerwca 2015 ?
13 maj 05:19
daras: polecam zbiór Kruczka, Kujawskiego żeby pokonać wszystkie
kruczki w zadaniach na maturze

popieram propozycję [N{Qulki]] −stary 4 tomowy zbiór Mendlów dla 4klasowego liceum + stare
zadania z egzaminów wstępnych
13 maj 20:55
Xx: Rozwiąż układ równań i podaj jego interpretacje geometryczną:
| | ⎧ | x2+y2=1 | |
| A) | ⎩ | x2−6x+y2−6y+10=0 |
|
| | ⎧ | x2+y2+4X+6y−7=0 | |
| B) | ⎩ | x2+y2+4y−1=0 |
|
13 wrz 19:22