matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Bednar:
Oblicz: tg(−
51
4
π)
10 maj 18:57
Jerzy:
= − tg(51/4) = − tg(12π + 3/4π)
10 maj 19:51
Jerzy:
lub .... = − tg(13π − π/4) = − tg(−π/4) = tg(π/4) = 1
10 maj 19:53
Bednar:
Jeszcze raz dzięki
10 maj 19:55