pomocyratunku
hehe: jak już tak wszyscy pytają o maturę, to też piałam starą podstawę.
w zadaniu z ostrosłupek kiedy porównywałam pola dwa trójkąta napisałam po prostu że
a*h=b*h'
To błąd, że nie napisałam, że a*h/2=b*h'/2?
10 maj 16:31
Mila:
Nie, to prawda.
10 maj 16:33
hehe: naprawdę? nie musiałam dopisywać, że dzielone rpzez 2? A z czego to wynika? w ogóle dizękuje
Ci, bo ratujesz mi życie, cały dzień był już taki zrabany i nawet nie miałam siły zabrac się
za uczenie do kolejnej matury
10 maj 16:35
hehe:

o, to było jakoś tak i ja zapisałam, że h*a=b*e, bo spieszyłam się i skracałam maksymalnie
10 maj 16:39
hehe: ktoś pomoże, bo chciałabym już mieć "czystą głowę" i zająć się resztą matury, a nie moge się
skoncentrować przez to zadanie, boję się, że strace punkty
10 maj 16:52
hehr: Kurczę, ja wiem, że tak się narzucam, ale to ważne dla mnie
Niech ktoś mi rozjaśni sytuację czy ten zapis jest poprawny.
I czy enetualnie jeśli napisałam wczęśniej przed działaniem, że porównuję dwa pola, to wtedy
ten zapis będzie niepoprawny i leżę i płacze.
10 maj 17:19
prosta:
zapis jest jak najbardziej poprawny
10 maj 17:51
hehe: Dziękuję Ci prosta.
Ale jeśli przed tym napisałam, że porównuje pola tego trójkąta, to też będzie ok?
10 maj 18:21
prosta:
tak...
10 maj 18:22
10 maj 18:26
Mila:
Dobrze masz.
10 maj 19:15