oblicz pochodne czastkowe:
luki: oblicz pochodne czastkowe:
f(x,y)=x*
√x−4y
10 maj 11:56
Jerzy:
I gdzie masz problem ?
10 maj 11:58
luki: w obliczeniu pochodnych cząstkowych
10 maj 11:59
Jerzy:
| | −4x | | −2x | |
fy = |
| = |
| |
| | 2√x−4y | | √x−4y | |
10 maj 12:02
Jerzy:
| | 3y(x4+ y4) − 3xy*4x3 | |
fx = |
| |
| | (x4 + y4)2 | |
f
y = ... próbuj sam
10 maj 12:05
luki: | | x | |
w pierwszym przykładzie w fx nie powinno byc |
| ? |
| | 2√x−4y | |
10 maj 12:30
Janek191:
Wzór na pochodną iloczynu
10 maj 12:32
Jerzy:
Nie , to pochodna iloczynu funkcji
10 maj 12:33
luki: a no pewnie ze tak, dzieki bardzo
10 maj 12:35