tgx−sinx | ||
limx x−>0 | ||
x3 |
1 | 1 | |||
lim x−>0 | − | ale chyba jednak cos schrzaniłem ![]() | ||
x2 | x2 |
x3 | ||
tg(x) ≈ x + | ||
3 |
x3 | ||
sin(x) ≈ x − | ||
6 |
| |||||||||||||||||
limx → 0 | = | ||||||||||||||||
x3 |
| 1 | |||||||||
limx → 0 | = | |||||||||
x3 | 2 |
tgx * sin2x | ||
tgx − sinx = tgx( 1 − cosx) = | ||
1 + cosx |
tgx − sinx |
| 1 | ||||||||||
limx → 0 | = lim | = | ||||||||||
x3 | (1 + cosx)*x3 | 2 |
sinx | ||
limx →0 | = 1. | |
x |
tan(x)−sin(x) |
| |||||||||||||||
limx→0 | =limx→0 | |||||||||||||||
x3 | x2 |
| ||||||||||||||
=limx→0 | ||||||||||||||
x2 |
|
| |||||||||||||||
=limx→0( | )=limx→0 | |||||||||||||||
x2 | x2 |
1−cos(x) | 1−cos(x) | |||
limx→0 | =limx→0 | |||
x2cos(x) | x2 |
(1−cos(x))(1+cos(x)) | ||
=limx→0 | ||
x2(1+cos(x)) |
sin2(x) | 1 | 1 | |||
=limx→0 | = | ||||
x2 | 1+cos(x) | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |