Naszkicuj wykres funkcji f. Podaj jej okres podstawowy i zbiór wartości.
Bednar: Bednar: Naszkicuj wykres funkcji f. Podaj jej okres podstawowy i zbiór wartości.
f(x)= −cos(π2 − 3x)
9 maj 20:54
Mila:
| | π | |
f(x)=−cos( |
| −3x)=−sin(3x) |
| | 2 | |
Wykres "zagęszczamy"
Z
w=<−1,1>
9 maj 21:13
Bednar: Dzięki
9 maj 21:15
6latek:

Nie wiem czy to będzie dobrze
wiec
czarny y=sinx
czerwony y=sin3x (jest 3 razy scisniety
zielony to y=−sin(3x) ( odbijasz czerwony względem osi OX
Z wykresu widać z ezbior wartości Z
wf=<−1,1>
9 maj 21:16
Bednar: Dzięki
9 maj 21:19