matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Związki miarowe w trójkącie dowolnym
Maciek:
Witam Proszę o pomoc! W trójkącie ABC dwusieczna kąta ACB przecina bok AB w punkcie D. Oblicz Długości odcinków AD oraz BD, jeżeli wiesz, że |AB|=22, |BC|= 16, |AC|=12 Dziękuje
4 sty 18:10