matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie
Kk:
Oblicz S5 ciągu geometrycznego (an) a1=2 , g=2 proszę o rozpisanie tego jak się oblicza
9 maj 18:59
6latek:
a
1
=2 q=2 n=5
1−q
n
S
n
= a
1
*
1−q
Podsatwiaj dane i licz
9 maj 19:16