matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozkład wykładniczy
Marek:
Jeśli mam rozkład wykładniczy z parametrem a=5 i mam obliczyć P(X≥5) to zapisuje to jako P(X≥5)= 1− P(X<5)=1−F(5) czy P(X≥5)= F(5)
9 maj 16:52
Kacper:
Jaka jest definicja dystrybuanty?
9 maj 17:08