matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to obliczyć
Karina:
Zapisz prostą 2x−4y+16=0 w postaci kierunkowej
9 maj 16:33
zef:
−4y=−16−2x 4y=2x+16 y=0,5x+4
9 maj 16:33
Karina:
wielkie dzięki
9 maj 16:37
zef:
Nie ma sprawy
9 maj 16:38