matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz ciaąg
Adam:
Liczby 5 i 7 są odpowiednio pierwszym i drugim wyrazem ciągu arytmetycznego o różnicy?
9 maj 16:11
zef:
2
9 maj 16:11
6latek:
a
1
=5 a
2
= 7 a
2
= a
1
+r to r=
9 maj 16:12