matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole
MARTA:
dwa boki trójkąta mają długość 8 i 10, a sinus kąta zawartego między nimi wynosi 3/4. pole tego trójkąta jest równe.? a.15 b.30 c.45 d.60
9 maj 13:55
Janek191:
3
P = 0,5 a*b*sin α = 0,5*8*10*
= 30 [j
2
]
4
9 maj 14:11