matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz miejsce zerowe funkcji
jacek:
x − 4
miejscem zerowym funkcji f(x)=
jest liczba
x + 2
a.4 b.−2 c.−4 d.0
9 maj 13:13
Janek191:
x ≠ − 2
x − 4
f(x) = 0 ⇔
= 0 ⇔ x − 4 = 0 ⇔ x = 4
x + 2
Odp. 4
9 maj 13:18