matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
jacek:
wskaż funkcję kwadratową której zbiorem wartości jest przedział <−2,+
∞
) a. y=−2x
2
−2 b. y=(x+1)
2
+2 c. y=x
2
−2 d.y=−(x+2)
2
9 maj 12:05
Janek191:
c) a = 1 > 0 i q = − 2 więc ZW = < − 2, +
∞
) ============
9 maj 12:07