| |||||||
*0,053*0,95197 dobrze? | |||||||
x2−1 | ||
F(x)= | dla 1<x≤3 | |
8 |
51 | ||
musze obliczyć prawdopodobieństwo P(1,4≤X≤2) czyli liczę to jako F(2)−F(1,4)= | ![]() | |
200 |
1 | ||
f(x)= | x dla x∊ <1,3> | |
4 |
1 | 13 | 13 | ||||
EX=3∫1 x* | x dx = | a w odp mam | czyli robię coś źle? | |||
4 | 6 | 16 |
13 | 11 | 153 | ||||
Podobnie D2X=5− | 2= | a w książce mam | ||||
6 | 36 | 144 |
1 | ||
EX2==3∫1 x2* | x dx=5 | |
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |