logarytm
Ela: Oblicz:
| | 2 | |
log16 2√2 − 3 do potęgi { |
| } |
| | log53 | |
8 maj 21:11
Janek191:
| | 1 | | 3 | | 3 | |
log16 2√2 = log24 21,5 = |
| * |
| log2 2= |
| |
| | 4 | | 2 | | 8 | |
8 maj 22:15
Janek191:
3 2log5 3 = 3log3 52 = 30,5 log3 5 = 3log3 √5 = √5
8 maj 22:17
Janek191:
Pomyłka

= 3
2 log3 5 = 3
log3 25 = 25
8 maj 22:19
Jack: Mi wyszedl √5 z tamtego...
8 maj 22:23
8 maj 22:27
zef: Jack żeby jutro nie było takich głupich błędów !
8 maj 22:28
Janek191:
Trzeba już iść spać, aby nie było takich błędów
8 maj 22:33