rozwiaz rownanie
Karol: Cos3x+cos7x=o x€<O,π>
8 maj 20:41
Smule: cos5x = 0 lub cos2x = 0
8 maj 21:52
Janek191:
Zastosuj wzór na cos α + cos β
8 maj 21:55
Karol: Oki mam ze x=π10+kπ5 i x =π4+kπ2 i jak znaleźć resztę Tzn z tego
pprzedziału <0,π> ?
8 maj 22:15
Smule: k należy do całkowitych.. wstawiaj sobie kolejne wartości k jak −3, −2, −1, 0, 1, 2, itd. i
sprawdzaj które wyniki należą do przedziału
8 maj 22:20
Smule: np dla. x = π/4 + kπ/2 jednym z rozwiązań będzie k = 1. Dla k = 1 masz 3/4π a dla k = 2 masz
już ponad π
8 maj 22:22
Karol: 
no w końcu

haha dzięki
8 maj 22:25