| 1 | 1 | |||
∑i23i= | i2 3i− | ∑(2i+1)3i+1 | ||
| 2 | 2 |
| 1 | 3 | |||
∑i23i= | i2 3i− | ∑(2i+1)3i | ||
| 2 | 2 |
| 1 | 3 | 1 | 1 | |||||
∑i23i= | i2 3i− | ( | (2i+1) 3i− | ∑23i+1) | ||||
| 2 | 2 | 2 | 2 |
| 1 | 3 | 1 | ||||
∑i23i= | i2 3i− | ( | (2i+1) 3i−3∑3i) | |||
| 2 | 2 | 2 |
| 1 | 3 | 9 | ||||
∑i23i= | i2 3i− | (2i+1) 3i+ | ∑3i | |||
| 2 | 4 | 2 |
| 1 | 3 | 9 | ||||
∑i23i= | i2 3i− | (2i+1) 3i+ | 3i | |||
| 2 | 4 | 4 |
| 1 | ||
∑i23i= | (i2−3i+3)3i | |
| 2 |
| 3 | 3 | |||
= | ((n+1)2−3(n+1)+3)3n− | |||
| 2 | 2 |
| 3 | 3 | |||
= | (n2+2n+1−3n−3+3)3n− | |||
| 2 | 2 |
| 3 | 3 | |||
= | (n2−n+1)3n− | |||
| 2 | 2 |