√3 | ||
trzeciego boku, wiedząc, że pole trójkąta wynosi | ||
2 |
√3 | ||
sinα= | czyli 60 stopni, ale to ma się nijak do warunów zadania, bo kąt ma być | |
2 |
√3 | ||
sin α = | dla 60 stopni oraz dla (180−60) = 120 stopni. | |
2 |
√3 | |
to jest przecież pole trojkata a nie kat | |
2 |
1 | ||
PΔ= | *a*2a*sinγ=a2*sinγ | |
2 |
√3 | ||
a2*sinγ= | ||
2 |
√3 | ||
sinγ= | ||
2a2 |
3 | 4a2−3 | |||
cos2γ=1− | = | |||
4a2 | 4a2 |
√4a2−3 | ||
cosγ=− | ||
2a2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |