Całka podwójna przepaskudna
Iwona: cześć! pomoże ktoś z taką paskudą? siedzę nad nią już dłuższy czas i cały czas wychodzi mi 0.
http://prntscr.com/b1nldn
8 maj 14:34
Jerzy:
To pokaż obliczenia
8 maj 14:36
8 maj 14:39
Iwona: 4/5 pokazuje mi przy sprawdzeniu z wolframem.
Z tego co ja liczyłam pierw podstawiam po dy, a że y nie ma to odejmuje w stosunku 1 do 1 i mam
po prostu 0

.
http://prntscr.com/b1no9r
8 maj 14:44
Jerzy:
∫2x3dy = ?
8 maj 14:47
Saizou :
∫
01 ∫
02x 2x
3 dy dx =∫
01 2x
3y |
02x dx=∫
01 4x
4 dx =
8 maj 14:47
Iwona: Dzięki wielkie! Całkowanie to jednak nie jest jeszcze moja mocna strona

.
8 maj 15:01
8 maj 15:11