matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
symetrię względem prostej
olek:
Witam Jak obliczyć symetrię względem prostej np. x=2 punktu a(−3;1)
4 sty 17:24
M:
1 maj 15:21
Podstawy Geometrii:
A=(−3,1) S=(2,1) B=?
x
A
+x
B
=x
S
2
x
A
+x
B
=2x
S
x
B
=2x
S
−x
A
x
B
=4+3=7 y
B
=1 B=(7,1)
1 maj 16:00