matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz kąt ostry α, dla którego spełnione jest równanie:
sandra:
a) 4−2sinα=3 b) 2
√
6
sinα=3
√
2
8 maj 12:52
ICSP:
2sinα = 1
1
sinα =
2
π
α =
6
2
√
6
sinα = 3
√
2
3
√
2
sinα =
2
√
6
√
3
sinα =
2
π
α =
3
8 maj 12:56
aaa:
26 kwi 07:49