matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
naszkicuj wykres funkcji
wika:
2
1
f(x) =
−
3−x
3
8 maj 12:37
6latek:
Znajdz sobie program do rysowania funkcji i wydruj sobie te wykresy
8 maj 12:44
ICSP:
np geogebra.
8 maj 12:46
Janek191:
2
1
−2
1
f(x) =
−
=
−
3 − x
3
x − 3
3
−2
Rysujemy wykres funkcji g(x) =
i przesuwamy go o wektor [ 3, −
1
3
]
x
8 maj 12:50
Janek191:
Źle, bo zgubiłem minus
8 maj 12:55
Janek191:
8 maj 12:58