matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
procent skladany
df:
bardzo bym prosil, zeby ktos zerknal na zadanie 3 oraz 5
http://www.zsg.wroclaw.pl/userfiles/file/rok%20szkolny%202014%202015/matematyka/ci%C4%85gi/PROCENT%20PROSTY%20I%20SK%C5%81ADANY.pdf
dlaczego w 3 zadaniu, gdy kapitalizacja jest co pol roku,, to k=2, a w zadaniu 5, gdy kapitalizacja jest co kwartal, to k=6,a nie 4 ?
8 maj 12:32
prosta:
w zadaniu 5 powinno być: k=4
8 maj 12:37
df:
dzieki
8 maj 12:38