matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Naszkicuj wykres funkcji
wika:
Naszkicuj wykres funkcji
13
1
f(x) =
−
x+3
7
2
f(x) =
− 4
3x
0,6
f(x) =
x−0,8
8 maj 12:26
bezendu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/3415.html
8 maj 12:29
Janek191:
13
Rysujemy wykres funkcji g(x) =
i przesuwamy go o wektor [ − 3, −
1
7
]
x
8 maj 12:30
Janek191:
2
2
3
f(x) =
− 4 =
− 4
3 x
x
2
3
Rysujemy wykres funkcji g(x) =
i przesuwamy go o wektor [ 0, − 4]
x
8 maj 12:34