matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
8.43. Naszkicuj wykres funkcji f, jeśli:
edcvfr63:
a) f(x) =max(−2, x+1) b) f(x) =max(4, |x+1|) c) f(x)=min(−x+3, 5) d) f(x) =min(|x−3|, 1) proszę o wytłumaczenie wszystkiego krok po kroku i czemu wykres wyglada tak,a nie inaczej
8 maj 12:02