Oblicz pole całkowitę i objętość z góry dziękuję za pomoc :)
Eryk :) : graniastosłup prawidłowy trójkątny wszystkie krawędzie takie same pole
całkowite wynosi 12,5(√3+6) oblicz pole całkowite i objętość.
8 maj 11:31
zuza: skoro pole całkowite jest dane, to po co chcesz je obliczać?
8 maj 12:11
zuza: 12,5(√3+6)= 2P
p+P
b
po rozwiązaniu a=5
| | a2√3 | | 125√3 | |
V=Pp*H= |
| *a = |
| |
| | 4 | | 4 | |
8 maj 12:19
Eryk :) : Racja, przepraszam zagapiłem się

Bardzo dziękuję za pomoc
8 maj 12:24
zuza: Cóż, zdarza się

Ja też czasami strzelam jakąś gafę
8 maj 12:27