Czy dobrze zrobilem zadanie? jezeli pod wykresem nie dalem x
kafar:

2x2 − 4x > 3x2 − 6x
Rozwiązalem x1=0 i x2=2
x∊(0;2)
ale czy zalicza mi zadanie jezeli pod strzałko osi paraboli nie dalem ze dazy do x?
8 maj 11:26
kafar: nikt?
8 maj 13:07
574575: zaliczą, sama nigdy nie piszę x pod strzałką przy takich wykresach
8 maj 13:11
Janek191:
2 x2 − 4 x > 3 x2 − 6 x
− x2 + 2 x > 0
− x*( x + 2) > 0
x1 = − 2 x2 = 0 a = − 1< 0
więc
x ∊ ( − 2, 0 )
=========
8 maj 13:14
kafar: ok dzięki
8 maj 13:14
kafar: źle 0.2 tak jest w odpowiedziach, chodzi mi o to czy pod strzałka trzeba dac x czy nie
8 maj 13:15
Janek191:
Pomyłka
− x*( x − 2) > 0
x1 = 0 x2 = 2
x ∊ ( 0, 2)
========
8 maj 13:16
8 maj 13:16
Janek191:
Ta oś nie jest wymagana. To jest rysunek pomocniczy.
8 maj 13:17
574575: nie musisz, nikt się o to nie czepia. To tylko przybliżony wykres, a nie pełny. Można ująć, że
on jest tylko dla Ciebie, nie dla egzaminatora. Jakbyś rysował pełny wykres − wtedy musiałbyś
pisać, tak to nie.
8 maj 13:17
kafar: ale jak rysuje parabloe to czy musze dać x pod strzałka nie chodzi mi o miejsca zerowe?
8 maj 13:17
kafar: ok
8 maj 13:17