2 | 22 | |||
Wyznacz dziedzinę funkcji f(x)=1+ | + | +..., | ||
x+3 | (x+3)2 |
2 | ||
f(x)= | +1 | |
x+1 |
2 | ||
tak, to jest funkcja homograficzna o f(x)= | i translacji o wektor [−1,1] | |
x |
2 | ||
Rysujesz wykres funkcji f(x) = | + 1 dla x ∊ (−∞,−5)∪(−1,∞) | |
x + 1 |
2 | ||
| | |<1 | |
x+3 |
2 | ||
f'(x)=− | ||
(x+1)2 |
1 | 1 | |||
f(−5)=− | +1= | |||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |