pochodna czatkowa wyzszych rzedow
Madz: oblicz pochodna czastkowa:
u = x / √yx d3u/dxdydz
jak pokolei bo licze licze i nie wychodzi
6 maj 19:01
Jerzy:
Pokaż
6 maj 19:06
Madz: to pierwsze du/dx = 1/
√yz
d
2u/dxdy = wyszlo mi −zy
z−1 / 2
√yzy
z
i tu juz pewnie jest zle
6 maj 19:10
Jerzy:
A policz pochodna z x/√2x
6 maj 19:22
Madz: (√2x − x/√2x ) / 2x , tak?
6 maj 19:24
Jerzy:
Musisz pocwiczyc pochodne jednej zmiennej
6 maj 19:46
Madz: to powiedz mi co mam zle
6 maj 19:50
Jerzy:
Pochodna z √2x ?
6 maj 19:53
Madz: nie, tam co rozwiazalam troche, gdzie jest blad
6 maj 20:05
Jerzy:
Policz pochodną 19:53
6 maj 20:26
Madz: jezu przeciez nie umiem xD
6 maj 20:31