wyznacz ciąg
mikołaj: liczby x−1, x+1, 3x−1 są kolejnymi wyrazami ciągu geometrycznego, wyznacz ten ciąg
6 maj 17:44
6latek : Wlasnosc ciągu geometrycznego
a
22= a
1*a
3
(x+1)
2= (x−1)(3x−1)
Rozwiaz to
Albo możesz zrobić tak
Podsatw i licz
6 maj 17:47
mikołaj: po obliczeniach wychodzi mi że Δ= 28 i wątpie aby to było dobrze
6 maj 18:05
Jack: Jakie wyszlo Ci rownanie
6 maj 18:06
6latek : Liczyc mi się nie chce .
Wolalbym zebys przedstawil obliczenia wtedy poprawie ewentualnie jak będzie potrzeba OK?
6 maj 18:07
Jack: Na oko nawet delty nie trzeba bo wyrsy wolne sie skroca...
6 maj 18:07
6latek : Jack
Niech liczy od podstaw .
6 maj 18:09
Jack: No niech policzy
6 maj 18:09
6latek : I nie policzyl
6 maj 20:54