Planimetria
6latek : Metis
Łap
a) W trapezie ABCD przdluzenia bokow nierównoległych AD i BC przecinają się pod kątem prostym
.
Oblicz pole trapezu majac dana dlugosc boku AD rowna a oraz ∡ABC=∡CAD=α
b) W trapezie ABCD poprowadzono prosta rownolegla do podstaw , przechodzaca przez punkt
przecięcia się przekątnych i przecinajaca boki nierownolegle trazu w punktach E i F .
Wykaz ze
a=|AB| i b=|CD|
6 maj 17:18
6latek : I masz jeszcze takie jak będziesz chciał rozwiazac
Dany jest wielomian
W(x)= 3x3−17x2+28x+m
Jeden z pierwiastkow równania jest rowny proawdopodobienstwu wyciagniecia z czterech kul
ponumerowanych cyframi 1, 2, 3,4 dwóch kul których suma cyfr jest wieksza od liczby 4
Dla jakich x spelniona jest nierownosc W(x)≥0?
6 maj 18:04
Metis: Cześć 5−latku

Dzięki za zadanka, ale plani już nie ruszam

Więcej przed poniedziałek niż do tej pory umiem , już nie opanuję, a i tak sądzę, że ich nie
zrobię.
6 maj 19:46
6latek : Może będzie latwe
6 maj 19:51
Metis: Eta ze mną będzie, więc się nie boję
6 maj 19:52
6latek : Eta ma trochę kilometrow do Sandomierza
6 maj 19:53
6latek : Pewnie będzie myślami z Toba . Ja tez chociaż będę w pracy rano
6 maj 19:54