mat
hegel: | | | |
Wyznacz, które liczby spełniają nierówność | ≤n są jednocześnie pierwiastkami wielomianu |
| | |
w(x)=(x
4−16)(x
2−16)
2
6 maj 14:10
Jerzy:
Zacznij od pierwiastków wielomianu
6 maj 14:13
Janek191:
W(x) = ( x2 − 4)*(x2 + 4)*( x − 4)2*(x + 4)2 = ( x −2)*(x + 2)*(x2 + 4)*(x −4)2*(x + 4)2
Wypisz miejsca zerowe wielomianu W(x)
6 maj 14:14
Jerzy:
Potem sprawdzisz, które spełniają: (n−2)(n−1)n ≤ 6n
6 maj 14:19
Jerzy:
Z armatą na wróbla ?
6 maj 14:23
Jerzy:
x4 = 16 lub x2 = 16
6 maj 14:25