Prosze o pomoc :)
Ewa:
Sprawdz czy punkt p (−3,8) lezy na wykresie funkcji f(x) = 0,512 * (0,16)−do potegi x/2
6 maj 10:46
Jerzy:
Podstaw za x −3 i zobacz czy dostaniesz wynik 8
6 maj 10:49
Zygi: Jak? Prosze wytlumacz
6 maj 10:52
Janek191:
Napisz porządnie funkcję f, bo nie wiadomo co napisałeś .
| | 0,512*(0,16)−x | |
f(x) = |
| ? |
| | 2 | |
6 maj 10:58
6latek : Już to rozwiazywalem Tobie
y=0512*0,16
x/2
Wstawiamy 8=0,512*0,16
−3/2
=========================
Oraz powinno być wiadome ze
a
m/n= (
n√a)
m=
n√am
Wykorzystaj to kalkulator i licz
6 maj 10:59
Jerzy:
| | 0,512 | |
Należy... |
| = 8 |
| | 0,064 | |
6 maj 11:01
Zygi: Nie wiem jak wpisav 0,16 do potegi ulamku
6 maj 11:03
Jerzy:
| | 0,512 | | 0.512 | |
f(−3) = 0,512*(0,16)−3/2 = |
| = |
| = 8 |
| | √(0,16)3 | | 0,064 | |
6 maj 11:06
Zygi: Dziekuje
6 maj 11:23