twierdzenie sinusów
elis: Sinus kąta przy podstawie trójkąta równoramiennego wynosi 0,6. Promień okręgu opisanego na tym
trójkącie jest równy: A. 25 B. 28 C.30 D. 32
5 maj 21:19
alicjaa:
hhmmm, nie podano żadnej długości?
5 maj 21:27
elis: Niestety nie
5 maj 21:34
Eta:
A) 25
5 maj 21:35
alicjaa:
a to dlaczego 25?
5 maj 21:39
Eta:

k∊C+
| 10k | | 10k | | 25k | |
| =2R ⇒ R= |
| = |
| −−jest całkowita dla k=3 |
| sinα | | 1,2 | | 3 | |
masz odp R=25
dla k=6 odp R=50 ( a takiej propozycji nie masz w tym teście
itd
5 maj 21:47
alicjaa:
dlaczego k jest liczbą całkowitą?|
5 maj 21:49
alicjaa:
tak trochę po odpowiedziach wnioskujemy?
5 maj 21:52
Eta:
Dokładnie
5 maj 21:55
alicjaa:
dziwne to zadanie
5 maj 22:06
Eta:
Dla mnie też
5 maj 22:32