pochodna krok po kroku ;)
Karol: | −3x | |
| max i min lokalne |
| x2+1 | |
5 maj 19:23
Janek191:
Oblicz I i II pochodną
5 maj 19:28
6latek: | | −3(x2+1)−(−3x*2x) | | −3x2−3+6x2 | | 3x2−3 | |
f'(x)= |
| = |
| = |
| |
| | (x2+1)2 | | (x2+1)2 | | (x2+1)2 | |
5 maj 19:31
Janek191:
5 maj 19:46
6latek : Witaj
5 maj 20:03
Janek191:
Widzę, że w Waszym przedszkolu jest wysoki poziom rachowania

Pozdrawiam.
5 maj 20:05
6latek : Również pozdrawiam
5 maj 20:09
Eta:
Jeszcze można wyłączyć 3 przed nawias ( w liczniku)
5 maj 20:10
Jerzy:
A do czego potrzebna druga pochodna ?
5 maj 20:11
Eta:
Do przedszkola ... (Pani kazała przynieść
5 maj 20:13
Jerzy:
5 maj 20:14
Janek191:
@ Jerzy
Miałem wykorzystać do wyznaczania ekstremów, ale w tym przypadku tylko wydłuża
rozwiązanie.
5 maj 20:17
6latek : Dobry wieczor
Eta

najgorszse jest to ze Pani wygania z przedszkola a nowa Pani minister nie chce mnie w szkole
podstawowej

Jak zyc ...
5 maj 20:19
Janek191:
Lepiej się dłużej pobawić. Ja nie byłem ani dnia w przedszkolu .
5 maj 20:22