Czy dobrze zapisałam odpowiedź równania kwadratowego?
Aaaaaaa: Witam. Chciałam tylko zapytać, ponieważ dziś na maturze było równanie kwadratowe. Wyszło mi że
x=4 x=3 x=−5 a w odpowiedzi napisałam że x=4 lub x=3 lub x=−5 i chciałam wiedzieć czy dosane
chociaż jeden punkt jeśli zadanie było za dwa punkty a ja obliczylam dobrze tylko
niepotrzebnie to lub... Co o tym myślicie?
5 maj 17:01
Janek191:
Równanie kwadratowe ma 3 pierwiastki ?
5 maj 17:02
Eta:
Jak najbardziej potrzebnie ! to lub
Rozwiązanie można było napisać tak
x∊{−5,3,4}
lub też tak: x= 4 lub x= 3 lub x= −5
i masz za to całe 2pkt
5 maj 17:04
ICSP: właśnie w odpowiedzi powinno być lub
5 maj 17:04
Aaaaaaa: W odpowiedziach jest ze x=4 x=3 x=−5 dlatego pytam tylko czy to lub mogą zaakceptować.
5 maj 17:05
Aaaaaaa: Oo naprawdę

Ale super dzirki wielkie
5 maj 17:05
Eta:
@Janek..
Równanie było takie: (4−x)(x2+2x−15)=0
5 maj 17:05
Janek191:
Już znalazłem.
z.28 Tylko to nie jest równanie kwadratowe
5 maj 17:10
Aaaaaaa: No to mniejsza czy jest czy nie jest no o to mi chodziło
5 maj 17:11
Eta:
Coś Ty ?
5 maj 17:12
Janek191:
Nieładnie pokazywać język
5 maj 17:12
Eta:
Pytanie było do "czepialskiego J..."
5 maj 17:12
Eta:
Jak ma ładny język? ... to ....
5 maj 17:13
Janek191:
to niech go trzyma za zębami
5 maj 17:15