Funkcja
esd: Proszę o pomoc!
Funkcja g określona jest w następujący sposób: g(x)=|f(x−1)+2|. Podaj zbiór rozwiązań
nierówności g(x)≤2x+4.
5 maj 16:34
Eta:
Napisz jaka jest funkcja f(x)=...... ?
5 maj 16:36
esd: A momencik, nie ma funkcji f(x), natomiast jest rysunek funkcji f, zaraz go narysuję
5 maj 16:38
esd:
5 maj 16:44
esd: Pierwszy raz używam tego urządzenia, więc przepraszam, że tak nieestetyczny rysunek

, każda
kreska odpowiada jednej jednostce
5 maj 16:45
Eta:
graficznie
1/ narysuj wykres funkcji g(x) przez przesunięcie wykresu f(x) o wektor [1, 2]
w prawo o jedną jednostkę i w górę o dwie jednostki
tę część wykresu spod osi ox odbij nad oś ox
otrzymasz wykres funkcji g(x)
2/ teraz narysuj wykres h(x)=2x+4 −−− linia prosta
3/ odczytaj te argumenty x , dla których wykres g(x) znajduje się pod prostą h(x)
i podaj te argumenty x∊ ............
i to wszystko

Jak coś nie jest dla Ciebie jasne ... to pisz ....
powodzenia
5 maj 16:56
esd: Wszystko rozumiem

Dziękuję serdecznie
5 maj 17:00
Eta:
Cieszę się

i w nagrodę łap...........
5 maj 17:07