zadnie z maturki
ALEK: witam jestem po maturce i nie jestem do końca pewien czy dobrze
z licz dwucyfrowych dodatnich losujemy 2 razy bez zwracania liczbe . oblicz prawdopodbienstwo
wylosowania liczby której suma jest równa 30
moc omega = 90*89
moc a =20
czy to jest dobrze ? z ciekawości może ktos dać rozwiąznie

?
5 maj 12:27
ALEK: liczb ktorych *
5 maj 12:28
PrzyszlyMakler: 10, 20 20,10 11,19 19,11 12,18 18,12 13,17 17,13 16,14 14,16. Tak, 10.
5 maj 12:35
Jerzy:
|Ω| = 90*89
|A| = 10
5 maj 12:37
PrzyszlyMakler: Moc A to 10 :C
5 maj 12:37