Potegi?
X?: Czy 22n+3
To 4n+3?
4 maj 20:54
ICSP: Nie.
4 maj 20:55
Janek191:
4n +3 = 22 n + 6
4 maj 20:56
X?: Czyli po prostu ta dwójka przy n potegujaca dwójkę musi działać jak czynnik przed nawiasem tam
na górze?
4 maj 20:59
Jerzy:
4n+3 = (22)n+3 i (an)m = an*m
4 maj 21:01
Janek191:
4n +3 = (22)n +3 = 22*(n + 3) = 22 n + 6
4 maj 21:02
Ajtek:
Potęgowanie potęgi się kłania.
(am)n=am*n
42n+3=(22)2n+3=...
4 maj 21:02
Ajtek:
Witam ICSP, Jerzy.
4 maj 21:03
Jerzy:
Witaj
Ajtek
4 maj 21:03
X?: Dziękuję bardzo, wszystko mi się wyjaśniło!
4 maj 21:14