matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
szarlotka:
na rysunku AO = OC i OB=OD. Wykaż, że półprosta OS jest dwusieczną kąta BOD. zauważyłam ze katy ∡csd = ∡ asd ∡ ocs = 90 ∡osc = ∡osa ∡dse =∡bse =
β
2
więc ∡soc = 90 −
β
2
= ∡soa czy to wystarczy czy to jest wziete jakby znikad?
4 maj 19:51