obszar
patust: Oblicz pola obszarów ograniczonych krzywymi: y2 = 2x+1 x−y−1=0
4 maj 19:47
Janek191:
4 maj 19:54
Saizou :
żeby było ciekawiej: zrób granice stałe na y
4 maj 19:55
Ajtek:
Cześc Janek191.
Jak zrobiłeś czerwoną parabolę?
4 maj 19:56
Saizou :
za pewne: y=±√2x+1
4 maj 20:00
Ajtek:
Że nie wpadłem na tego minusa
4 maj 20:00
Ajtek:
Cześć Saizou.
4 maj 20:00
Janek191:
y = x − 1
y2 = 2 x + 1
(x −1)2 = 2 x + 1
x2 − 2 x + 1 = 2 x + 1
x2 − 4 x = 0
x*(x − 4) = 0
x = 0 lub x = 4
0 4
P = 2 ∫ √ 2 x + 1 dx + ∫ ( √2 x + 1 − ( x − 1) ) dx =
−0,5 0
4 maj 20:01
6latek :

Dobry wieczor
Ajtek 
y
2=2x+1
narysowal najpierw y=
√2x+1
a potem −
√2x+1
4 maj 20:01
Saizou :
Cześć (i chwała)
Wam
4 maj 20:03
Ajtek:
Witaj
6latek 
.
4 maj 20:17