stereometria
Monika : Ze stożka obrotowego o objętości 3 i wysokości 2 odcięto wierzchołek z małym stożkiem obrotowym
o wysokości 0,5 . Jaka jest objętość pozostałego stożka
3 maj 18:02
Monika : Ze stożka obrotowego o objętości 3 i wysokości 2 odcięto wierzchołek z małym stożkiem
obrotowym
o wysokości 0,5 . Jaka jest objętość pozostałego stożka
3 maj 18:56
Janek191:
| V1 | | 0,5 | | 1 | |
| = k3 = ( |
| )3 = |
| |
| 3 | | 2 | | 64 | |
64 V
1 = 3
3 maj 19:24
Janek191:
To co zostanie, to stożek ścięty.
3 maj 19:27
Eta:
V
2 −− objętość pozostałej części stożka
to V
2=V−v= .....
3 maj 19:28