matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Keg:
π
2π
8π
Oblicz tg
* tg
* ... * tg
18
18
18
3 maj 16:03
g:
π
8π
tg
* tg
= 1
18
18
2π
7π
tg
* tg
= 1
18
18
... itd.
3 maj 16:34
Keg:
Pewnie jest to oczywiste, ale z czego to wynika? :c
4 maj 00:19
ICSP:
π
tg(x) * tg(
− x) = 1.
2
4 maj 01:05