powierzchnia całkowita walca
daniel: jaka powinna być średnica podstawy walca o wysokości 20 , aby jego powierzchnia boczna
stanowiła 16% powierzchni całkowitej
3 maj 15:22
Jerzy:
40πr = 0,32πr2
d = 2r
3 maj 15:38
Eta:
| | 20 | | 4 | |
|
| = |
| ⇒ ........................... r=105 to 2r=210 |
| | 20+r | | 25 | |
3 maj 15:40
Jerzy:
Zle ...= 0,16(2πr2 + 40πr)
3 maj 15:40
Eta:
Kto ma źle?
3 maj 15:42
Jerzy:
Ja
3 maj 15:43
Eta:
3 maj 15:43
daniel : jaka powinna być średnica podstawy walca o wysokości 20 , aby jego powierzchnia boczna
stanowiła 16% powierzchni całkowitej .
Skąd wynik 105 ?
3 maj 16:45
Eta:
Nie potrafisz rozwiązać równania?
3 maj 16:47