oblicz
olka: −1/2 log25 5
wiem ze trzeba wziąć 5 do −1/2 i to bedzie
√1/5 ?
a potem to juz mi wgl nie wychodzi prosze o rozpisanie mi tego przykładu
3 maj 12:42
Jerzy:
= −1/4log55 = −1/4
3 maj 12:46
6latek : Olka
czyli
| | 1 | | 1 | |
5−1/2= |
| = |
| bo 51/2= √5 |
| | 51/2 | | √5 | |
3 maj 12:50
6latek : ale tutaj to jest nam niepotrzebne
Zauawaz ze 25=5
2
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
wobec tego − |
| log525= − |
| * |
| log55= − |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 4 | |
Korzystamy z ewzoru
============================
3 maj 13:03