123
Qu: oblicz
10t
∫
√st−t2 ds
t
podstawienie ;
w=st−t
2
wychodzi mi wynik
mógłby ktoś to sprawdzić ?
2 maj 22:17
Saizou :
zróżniczkuj wynik i sprawdź czy wychodzi funkcja podcałkowa
2 maj 22:28
Qu: przy t kwadratu brakuje i wychodzi
teraz z tego całkę oznaczoną od t do 10t
wychodzi mi 6t3
dobrze ?
2 maj 22:49
jc:
∫√st−t2 ds = √t ∫ √s−t ds = (2/3) √t (s−t)3/2
∫t10t √st−t2 ds = (2/3) √t(9t)3/2 = 18 t2
2 maj 23:26
Qu: ok i z tego całkę po t w granicach od 0 do b
wyjdzie 6b3 tak ?
2 maj 23:32
jc: Tak
2 maj 23:34